Βρυξέλλες, 11 Σεπ 2018

Η επίλυση των προβλημάτων της χώρας απαιτεί πολιτική συναινέσεων και αποφυγή των εμφυλίων παθών

«Η αντιμετώπιση των ιστορικών αιτημάτων της ελληνικής κοινωνίας απαιτεί πολιτική συναινέσεων στα μεγάλα θέματα και αποφυγή των εμφυλίων παθών που μόνο δεινά προξένησαν στον τόπο». Αυτό τόνισε ο Γιώργος Γραμματικάκης κατά τη διάρκεια συζήτησης με τον Έλληνα πρωθυπουργό στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το μέλλον της Ευρώπης. 

Δείτε αναλυτικά την παρέμβασή του ευρωβουλευτή του Ποταμιού: 

«Σας καλωσορίζω και εγώ εδώ στο ναό της Δημοκρατίας, όπως αποκαλέσατε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2015. Λίγο καιρό αργότερα βρήκατε το σθένος αλλά και τη σύνεση, εσείς προσωπικά, να υπογράψετε μια νέα συμφωνία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, που ενώ δεν απέφευγε και πάλι τα σκληρά μέτρα ή τις αστοχίες έθεσε τέρμα στις άγονες αντιπαραθέσεις αλλά και στην αγωνία των Ελλήνων. Από τότε και ενώ το μέλλον της Ευρώπης υπονομεύεται από ποικίλες δυνάμεις η Ελλάδα ακολουθεί ένα δρόμο διαφορετικό και σύμφωνο με τις ευρωπαϊκές αξίες.

Θα αναφέρω επιγραμματικά την αντιμετώπιση του προσφυγικού κύματος, τη συμφωνία των Πρεσπών αλλά και την ομαλή ολοκλήρωση της δανειακής συμφωνίας. Όπως, όμως, γνωρίζετε καλύτερα από εμένα ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος Διότι εκτός των άλλων υπάρχουν αιτήματα ιστορικά, που εκκρεμούν εδώ και δεκαετίες. Όπως είναι η πραγματική ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, η ριζοσπαστική μέριμνα για την ανεργία, ιδιαίτερα των νέων, η αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης.  Η αντιμετώπιση τους όμως, κ. Πρόεδρε, απαιτεί πολιτική συναινέσεων στα μεγάλα θέματα, που έλειψε  μέχρι τώρα, γνήσιες πολιτικές συμμαχίες αλλά και αποφυγή των εμφυλίων παθών που μόνο δεινά προξένησαν στο τόπο. Ελπίζω να συμμερίζεστε αυτές τις ανάγκες κ. Πρόεδρε και σας καλωσορίζω και πάλι».

 

   

european parlament to potami

topTOP

×

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.